Közhasznúsági jelentés 2007

1. Az Egyesület bemutatása Jogi helyzet Az Óbor-kör Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület 2006. augusztus hó 3-án 11 alapító tag egyetértő elhatározása alapján jött létre. Mi az Óbor-kör alapítói azért hoztuk létre és működtetjük Egyesületünket, hogy elsődlegesen Óbuda-Békásmegyer élő és épített értékeit védjük, a térség természeti és kulturális örökségén és sokféleségén, valamint annak helyreállításán alapuló, fenntartható fejlődési modell kialakítását elősegítsük. Az Egyesület székhelye 1038 Budapest, Óbor köz 3. Az Egyesület vezetése, felügyelete Az Egyesület ügyintéző és képviseleti szerve az Elnökség. Az Egyesület alapszabály szerinti működését, költségvetését, valamint a testületi szervek határozatainak végrehajtását a Felügyelő Bizottság köteles ellenőrizni. Közhasznú jogállás Az Egyesület az 1997. évi LCVI.sz. törvényben meghatározott feltételek megalakulása óta folyamatosa eleget tett. Helyi Egyesületként, teljes jog- és cselekvőképességgel rendelkező, önálló jogi személy, amelynek működési területe Óbuda-Békásmegyer és környezete. 2. A közhasznú tevékenység főbb jellemzői 2007-ben Számviteli Beszámoló Pénzbeli bevételek: 46.000-,Ft Kiadások 4.325-,Ft Pénzügyi teljesítés eredménye: 41.675-,Ft Költségvetési támogatás felhasználása Az Egyesület 2007. évben központi költségvetési szervtől, önkormányzattó, állami alaptól Támogatást nem kapott. Vagyoni helyzet Az Egyesületnek alapítása óta vagyona nincs. A tagdíjakból származó pénzvagyon mértéke 2007. év végén 41.675-Ft. Bevételek Az Egyesűletnek bevétele megalakulása óta kizárólag a tagok által befizetett tagdíjakból volt. A pénzbeli bevételek mértéke 2007. évben 46.000 Ft. Kiadások A 2007. évi kiadások z adminisztráció fenntartására korlátozódtak Ennek mértéke 4.325-,Ft Cél szerinti juttatások Az Egyesület 2007. évben központi költségvetési szervtől, önkormányzattó, állami alaptól projekt finanszírozásra támogatást nem kapott Kapott támogatások Az Egyesület 2007. évben központi költségvetési szervtől, önkormányzattó, állami alaptól működése finanszírozására támogatást nem kapott A vezető tisztségviselőknek nyújtott juttatások Az Egyesület tisztségviselői az Egyesületben végzett tevékenységükért tiszteletdíjban nem részesülnek, 2007. évben költségtérítést nem kaptak. 3. A közhasznú tevékenységről szóló beszámoló Az Egyesület 2007. évi tevékenysége alapvetően az M0-as körgyűrű kerületünket érintő szakaszának jelenleg is folyó tervezési munkáinak folyamatos figyelemmel kisérésére és ennek a munkának és pillanatnyi állásának a lakossággal való megismertetésére terjedt ki. Ennek keretében feldolgoztuk a Zöldhatósághoz a beruházó NIF Zrt. által benyújtott Előzetes Vizsgálati Dokumentációt. Észrevételeinket egy 17 oldalas tanulmány formájában juttattuk el a Zöldhatósághoz. Erről Tájékoztatót szerveztünk a helyi Óbuda TV ben Adatszolgáltatással és a közreadott eredmények értékelésével bekapcsolódtunk a BME Áramlástani Tanszékén az M0 autóút északi szegmenséről folytatott szélcsatorna modellezés eredményeinek felhasználásába. Összesen 8 alkalommal ismertettük az M0-val kapcsolatos egyesületi álláspontunkat különböző közszolgálati és kereskedelmi médiákban. Megszereztük és kiállítottuk a Szent József házban az M0 körgyűrű északi szegmensének óriás makettjét. A Fentieken túlmenően Egyesületünk Tagsága szervezett formában folyamatosan részt vesz Békásmegyer-Ófalu kulturális életében. Bekapcsolódtunk a Szent József ház fenntartási munkáiba, ahol rendszeresen helyet adnak rendezvényeinknek. Terepbejáró kirándulásokon és a környező községek civil szervezeteinek fórumain ismertettük elképzeléseinket a térség közlekedésével kapcsolatban a szomszédos községek lakoságával.

Kiemelt programjaink

Hírlevél feliratkozás

Ha az elsők között szeretne értesülni programjainkról, iratkozzon fel hírlevelünkre.